Select Page

Delegația PSRM participă la Forumul Economic Internațional

6.06.2024

Împreună cu Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare BCS, deputați PSRM din Parlamentul Republicii Moldova, primari și președinți de raioane PSRM, întreprindem o vizită de lucru la Sankt Petersburg pentru a participa la cea de-a 27 ediție a Forumului Economic Internațional, care se desfășoară în capitala de nord a Rusiei în perioada 5-8 iunie curent.

La forumul din Sankt Petersburg participă reprezentanți ai mediului de afaceri, lideri de state, mass-media, organizaţii obşteşti, politicieni şi savanţi din 136 țări și regiuni. Invitatul principal al evenimentului este președintele Boliviei, Luis Arce.

În cadrul forumului, voi avea o luare de cuvânt cu privire la prezentul și viitorul economic posibil al Europei. Împreună cu membrii delegației PSRM vom avea o serie de întrevederi cu participanții la forum.

Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg este unul dintre cele mai mari și importante evenimente de afaceri din lume, concentrat pe problemele cheie ale agendei economice globale. La Forumul din 2023 au participat peste 17.000 de reprezentanți din circa 130 de state, au fost semnate peste 900 de acorduri în valoare totală de 3.860 miliarde de ruble, inclusiv cu reprezentanți ai companiilor străine.