Select Page

Astăzi mă aflu la nordul Moldovei, în raionul Edineț

26.05.2024

De dimineață am asistat la liturghia din biserica satului Brătușeni, iar după aceea, împreună cu zeci de preoți și enoriași, am participat la un marș în apărarea credinței și a valorilor noastre tradiționale.

De asemenea, am fost prezent la deschiderea Festivalului de tradiții și cântece pascale. Acest eveniment are loc anual nu doar în Edineț, ci și în multe alte raioane ale țării noastre. Sunt profund recunoscător pentru distincția bisericească, primită astăzi, pentru susținerea acordată credinței noastre ortodoxe și familiei tradiționale. Mi-a fost înmânată de către arhiepiscopul de Edineț și Briceni, Nicodim. Ortodoxia și tradițiile noastre sunt fundamentul identității moldovenești. Ele ne unesc, ne fac mai puternici, iar interesul nostru național este să le păstrăm și să le transmitem generațiilor viitoare.

Totodată am avut o întrunire productivă cu locuitorii satului Constantinovca din raionul Edineț. I-am informat despre campania lansată de socialiști, în ceea ce privește interesul național al Moldovei. De asemenea, am discutat și alte subiecte actuale, am răspuns la întrebările oamenilor.