Select Page

Astăzi Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul (de Dumnezeu Cuvântătorul) și pomenirea minunii de la mormântul său, adică adunarea pulberii ce iese din mormânt

21.05.2024

Sfântul Ioan, Evanghelistul și Teologul, a fost unul dintre cei doisprezece Sfinți Apostoli ai Domnului nostru, Iisus Hristos. Ioan este unul dintre cei patru evangheliști. El a lăsat ca moștenire tuturor credincioșilor scrierile sale canonice, nou-testamentare: Evanghelia, trei Epistole și Apocalipsa și tot el este acela care a vestit lumii că „Dumnezeu este iubire” și „Dumnezeu este lumină”.

Apostolul Ioan a fost printre cei mai importanți discipoli ai lui Iisus, motiv pentru care el stă aproape de Mântuitor la Cina cea de Taină. Mai mult, lui Ioan i-a încredințat-o Iisus pe Maica Domnului ca să-i poarte de grijă, când era răstignit pe cruce. Și tot Sfântul Apostol Ioan a fost cel care a cercetat primul mormântul gol al Iisus.

În această zi semnificativă doresc tuturor cetățenilor pace, sănătate durabilă, tăria duhului, răbdare și realizări frumoase.