Select Page

Precedentul de azi va funcționa ca un bumerang

19.06.2023

Maia Sandu și PAS în zadar se bucură azi de interzicerea Partidului Șor. De fapt cei din PAS au auzit acum un verdict al Curții Constituționale care descrie viitorul lor ca partid. Istoria și țara se vor răzbuna.

Astăzi Guvernarea PAS a devenit în mod oficial una totalitară, care nimicește forțele de opoziție. Asta este evident pentru tot mai multă lume. Și de acum înainte, soarta lor este ușor de prognozat – acest partid va deveni victima propriului precedent. Cine omoară democrația, va fi eliminat de pe scena politică.

Și este regretabil că rolul de killer politic al Guvernarii l-a înfăptuit Curtea Constitutională, care nu a învățat nimic din experiența foștilor judecători ai CC, din perioada lui Plahotniuc.

Precedentul de azi va funcționa ca un bumerang. Și pentru interzicerea PAS, în viitor, există deja mult mai multe motive decât în cazul Partidului Șor. Guvernarea PAS va trebui să fie judecată pentru uzurparea puterii în stat și pentru crime politice în Republica Moldova. Nimic nu e veșnic și noi vedem începutul sfârșitului acestei guvernări iresponsabile.