Select Page

Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!

7.05.2023

Astăzi, la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, împreună cu cel de-al treilea Președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, și sute de cetățeni, am participat la ceremonia de înhumare a osemintelor a 23 de ostași căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei de sub jugul fascist în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Rămășițele lor au fost descoperite în cadrul activităților de cercetare a detașamentului de căutare “August” și ale Clubului Istoric- patriotic rus, pe locurile unde au fost purtate lupte aprige în primăvara-vara anului 1944.

Memoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei, a curajului și a eroismului celor care și-au dat viața pentru eliberarea noastră de sub ocupația fascistă, este sacră pentru majoritatea cetățenilor noștri. Să nu uităm fapta Eroilor și să nu permitem nimănui să rescrie aceste pagini importante ale istoriei – este o datorie a noastră a tuturor.

Pe data de 9 mai, la ora 9.30, îi așteptăm pe toți în Piața Marii Adunări Naționale. Cu portretele bunicilor și străbunicilor noștri, vom merge într-o singură coloană spre Memorialul Gloriei Militare “Eternitate”. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!