Select Page

Ieri, la Clubul de șah din capitală, a avut loc ceremonia de premiere a învingătorilor Memorialului Veaceslav Cebanenco, desfășurat de Federația de Șah a Moldovei în perioada 18-20 aprilie 2023

21.04.2023

Campionul Moldovei, antrenorul Lotului național masculin, maestrul internațional Ruslan Soltanici, a acumulat 8 puncte din 9 posibile și a câștigat detașat acest turneu tradițional. Pe locul secund s-a clasat multiplul campion național, redutabilul antrenor, maestrul internațional Boris Itchis, care în prezent reprezintă România. Medalia de bronz a obținut-o campionul național între tineri, elevul Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău, Alexandr Baranciuc. Cupa feminină a câștigat-o eleva ȘSS de șah nr.7 Victoria Bargan. Între șahiști cu rating ELO sub 2000, cel mai bun rezultat l-a obținut elevul Casei de Creație din Fălești, Stanislav Cebotari. Premiul, pentru cel mai bun rezultat între juniori, i-a revenit reprezentantului orașului Râbnița Iacob Gumennîi. Alexandru Chirpii a fost cel mai bun dintre veterani.

Acest turneu a servit în calitate de un adevărat examen pentru membrii lotului național de tineret, care vor participa în luna iulie la Campionatul European între echipe de tineret.

Felicitări tuturor învingătorilor, reprezentanți ai diferitor localități. Ne bucură interesul șahiștilor de a participa la acest prestigios turneu. Numai participând la asemenea turnee puternice tinerii șahiști pot acumula experiența necesară pentru a obține succes la Campionatele europene și mondiale!