Select Page

Festivitatea de premiere a învingătorilor Campionatelor Naționale la şah rapid și la șah blitz între tineret a avut loc ieri la Clubul de șah și joc de dame din capitală

27.03.2023

Campionatele au fost organizate de Federaţia de Șah a Republicii Moldova în perioada 24-26 martie. Au fost admiși cei mai puternici tineri şahişti, care au reprezentat orașele Chișinău, Bălți, Tiraspol, Comrat, Tighina, Râbnița, Basarabeasca, Fălești ș.a.

Campion al Moldovei la șah rapid între tineret până la 20 ani a devenit elevul Școlii Sportive Specializate nr.2 din Bălți Andrei Priseajniuc. În categoria până la 18 ani medalia de aur a obținut-o elevul Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău Alexandr Baranciuc, iar campion până la 16 ani a devenit elevul ȘSS de șah nr.7 din Chișinău Semion Șapocinic.

Între fete până la 20 ani campioană a Moldovei la șah rapid a devenit eleva Școlii Sportive din Tiraspol Diana Tuktamîsova. Până la 18 ani medalia de aur a obținut-o eleva ȘSS de șah nr.7 din Chișinău Ana Petricenco, iar campioană până la 16 ani a devenit eleva ȘSS de șah nr.7 Victoria Bargan.

La șah blitz între tineret până la 20 ani campion al Moldovei a devenit elevul ȘSS de șah nr.7 din Chișinău Alexandr Baranciuc. Semion Șapocinic a obținut medalia de aur până la 18 ani, iar campion până la 16 ani a devenit elevul ȘS nr.2 din Bălți Marius Codreanu.

Eleva ȘSS de șah nr.7 din Chișinău Victoria Bargan a obținut medalia de aur la șah blitz între fete până la 20 ani. Diana Tuktamîsova a devenit campioană între fete până la 18 ani, iar eleva ȘS nr.2 din Bălți Alexandra Grebeniuc – până la 16 ani.

Crește numărul tinerilor, care practică șahul, iar învingătorii Campionatului au demonstrat o pregătire foarte bună pentru a reprezenta onorabil Republica Moldova la turneele internaționale.