Select Page

După 3 ani de mandat, Maia Sandu nu are ce oferi, decât un referendum care să o „salveze” de la înecul politic

24.12.2023

Ea speră că se va asocia cu Europa și asta îi va aduce un nou mandat. Dar oamenii nu mai sunt la fel de naivi ca în 2020. Ei astăzi o asociază pe Maia Sandu nu cu progresul și legea, ci cu sărăcia, aroganța și abuzul antidemocratic.

În realitate, după 3 ani de mandate, Maia Sandu a trecut de apogeul său politic și merge spre apus. Ceea ce o așteaptă, este căderea în disgrație și rușine, pentru că a mințit, a dezamăgit și a supărat un popor întreg.

Atunci când un politician vine la guvernare cu minciuni și cu suflet rece, rezultatul nu poate fi decât unul singur – dezastru pentru țară și pentru oameni. Iar odată cu formarea guvernului PAS, haosul, frigul, întunericul și sărăcia au lovit crunt Moldova. Crizele interne au venit una după alta și au atins proporții inimaginabile, la care nu s-au așteptat nici cei mai aprigi critici ai guvernării galbene. Nimeni n-a crezut că țara va degrada într-atât de rapid și atât de rău sub conducerea Maiei Sandu și PAS. Cei din conducerea PAS s-au dovedit a fi niște politicieni mediocri, frustrați, aroganți care își disprețuiesc propriul popor. Ei distrug economia, distrug coeziunea socială, distrug echilibrul interetnic, distrug încrederea oamenilor în ziua de mâine, distrug democrația, distrug justiția, distrug agricultura, distrug opoziția și distrug în mod sadic puterea a patra – mass-media.

Perioada „vremurilor bune” va rămâne ca o pată rușinoasă în istoria politică a Republicii Moldova. Iar Maia Sandu va rămâne cu eticheta de Președinte Minciună, de om fals, care a fost dirijată din străinătate, a știut tot timpul să dea vina pe alții și niciodată nu și-a asumat direct responsabilitatea pentru erorile și infracțiunile care au fost săvârșite cu acordul ei de o echipă incompetentă și iresponsabilă.
Sunt convins că în acești ani multă lume a înțeles că partidul de guvernare de dreapta – PAS, a peluat trăsăturile și apucăturile unei secte distructive, care reprezintă o amenințare existențială pentru democrație, pentru clasa politică moldovenească, pentru statul de drept și pentru ființarea Republicii Moldova ca țară suverană și independentă.

Și această sectă distructivă trebuie eliminată. Și astăzi vă pot afirma cu toată încrederea că pentru PAS a început procesul invers: el va deveni tot mai slab, tot mai urât și blestemat și de biserică – pe care vrea s-o distrugă, și de cetățeni, pe care i-a umilit cu dictatură, cu aroganță și cu tarife și prețuri mari.

Vorbiți cu oamenii de oriunde – în piață, în sate, în instituții – și veți vedea că majoritatea cetățenilor înjură acea zi când s-a votat pentru Maia Sandu președinte și pentru PAS în Parlament. Iar mulți votanți ai galbenilor regretă că s-au lăsat manipulați de promisiunile lor false și de poveștile lor dulci și veninoase.

Analizați un pic și veți ajunge la constatarea că fiecare categorie socială sau profesională din Republica Moldova a fost mințită și manipulată în mod urât de politicienii din PAS și mai ales de Maia Sandu personal. Agricultorii, medicii, învățătorii, oamenii de afaceri, oamenii de cultură, minoritățile etnice, studenții, oamenii din sate. Chiar și cei din diasporă au fost duși de nas și acum unii dintre ei își mușcă coatele pentru sacrificiul și activismul lor nejustificat pro-Maia și pro-PAS, din 2020-2021.

Moldovenilor deja le crapă răbdarea și vor să le spună Adio! celor de la guvernarea PAS și Maiei Sandu personal. Asta se va întâmpla la prezidențialele din 2024 și apoi și la alegerile parlamentare.

Iar referendumul n-o să-i ajute Maiei Sandu să urce încă o dată, în mod obraznic, pe capetele și pe speranțele oamenilor. Nu poți asocia cu Uniunea Europeană minciunile, abuzurile și „vremurile strașnic de bune” pe care le-a adus Maia Sandu acestui popor atât de pătimit. Referendumul aparte, Maia Sandu aparte! Trebuie să înțelegem asta de pe acum, ca să nu fim din nou mințiți de Regina Minciunilor din Republica Moldova.