Select Page

Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a făcut publice rezultatele preliminare ale alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei și alegerilor la funcția de deputați în Adunarea Populară a Găgăuziei, desfășurate în această duminică

1.05.2023

Potrivit datelor prezentate, la alegerile Bașcanului pe primul loc s-a clasat Grigore Uzun, candidatul susținut de socialiști. Acesta a obținut 14849 voturi, ceea ce reprezintă 26,43%. Urmează al doilea tur al scrutinului.

Mai mult ca atât, candidații susținuți de Partidul Socialiștilor au câștigat alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei. Astfel, Mihail Savastin, care a candidat în circumscripția Vulcănești, a obținut 57,4% din sufragii. Iar la Cioc-Maidan, cu o diferență de voturi foarte mare față de concurent, a câștigat Piotr Janioglo. Pentru acesta au votat 1041 de alegători, ceea ce reprezintă 73,5%.

Îi felicit pe candidați pentru rezultatele obținute. Desigur, acesta este meritul întregii echipe! De asemenea, le mulțumesc tuturor locuitorilor din Găgăuzia pentru sprijin și pentru poziția civică activă.

Victoria va fi a noastră!