Select Page

Astăzi, creștinii ortodocși prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului, una din cele patru mari sărbători închinate Născătoarei de Dumnezeu, Fecioara Maria

14.10.2023

Adresez sincere felicitări tuturor credincioșilor ortodocși și locuitorilor Moldovei cu ocazia acestei frumoase sărbători. Fie ca Preasfânta Maica Domnului să ne poarte de grijă și să ne ocrotească de toate relele.

Ziua de astăzi este deosebită și pentru noi, locuitorii Chișinăului, fiindcă astăzi marcăm Hramul orașului.
Cu acest prilej doresc să adresez mulțumiri tuturor celor care au contribuit la edificarea capitalei noastre, la promovarea bunului său nume, celor care, prin munca asiduă de zi cu zi au transformat orașul nostru într-un centru veritabil al vieții economice, politice și culturale al țării.

Vă doresc ca această zi de sărbătoare să Vă aducă pace, fericire și bunăstare în casele dumneavoastră! Doar împreună vom contribui la modernizarea și prosperarea capitalei.

La mulți ani, Chișinău!

::::::

cu prilejul marii sărbători religioase, Acoperământul Maicii Domnului, am participat la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană “Nașterea Domnului”.

Împreună cu sute de credincioși, ne-am rugat pentru pace și liniște, atât în țara noastră, cât și în întreaga lume.
În continuare am mers în centrul capitalei unde am vizitat târgurile meșteșugărești și expozițiile organizate cu prilejul Hramului orașului, am discutat cu oamenii.

Chișinău – este un oraș scump inimilor noastre, cu o istorie bogată și o diversitate culturală remarcabilă. De fiecare din noi depinde moștenirea pe care o vom transmite generațiilor viitoare.