Select Page

Astăzi, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae Făcătorul de Minuni – cel mai cunoscut şi iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe

19.12.2023

Se zice, că Nicolae făcea minuni chiar din primele zile ale vieții sale. Când s-a maturizat, învia morți, îi ajuta pe sărmani, fapt pentru care a fost canonizat.

Popularitatea pe care a câștigat-o Sf. Nicolae în mijlocul credincioșilor a făcut să fie declarat și patron al marinarilor, al pescarilor, negustorilor, mai era şi un mare ajutor pentru copii orfani, binefăcător al tuturor.

Ziua Sfântului Nicolae Făcătorul de Minuni are pentru mine o semnificație deosebită. În această zi sărbătorim hramul familiei și al casei noastre. Tatăl meu a purtat numele Nicolae și feciorul meu cel mic, poartă acest nume.

Cu prilejul acestei sărbători, adresez cele mai sincere și calde felicitări celor care îşi sărbătoresc astăzi onomastica precum și celor care sărbătoresc Hramul casei. Le doresc tuturor locuitorilor ţării noastre sănătate, pace, căldură sufletească și sărbători fericite!