Select Page

Astăzi am participat la Adunarea Generală Extraordinară a Federației de Șah din Moldova

30.09.2023

Se împlinesc 12 ani, de când am fost ales Președinte al Federației de Șah din Moldova. Am decis să susțin în continuare promovarea sportului în general și a șahului îndeosebi, dar să mă retrag de la conducerea Federației.

Am venit cu propunerea să fie ales un nou președinte al Federației. În această funcție a fost numit Pavel Melnic. În același timp, colegii au insistat să devin președintele de onoare al Federației Moldovei de Șah.

Mă mândresc cu rezultatele obținute pe parcursul acestor ani, zeci de medalii la diferite campionate și în diferite categorii, sute de turnee au fost organizate. Evenimentul principal al calendarului șahistic internațional rămâne Olimpiada Mondială. Selecționata Federației de Șah a RM a participat cu succes în perioada 28 iulie – 10 august 2022 la ediția a 44- a Olimpiadei Mondiale de șah din India și a obținut un rezultat istoric, a acumulat 17 puncte (șapte victorii și trei remize) și a împărțit locurile 4-6 cu India și SUA, clasându-se pe locul șase din 188 de țări participante. Este cel mai bun rezultat din istoria participării Moldovei la Olimpiadele mondiale (anterior cel mai bun a fost locul 18 în 2006).

Mulțumim încă o dată șahiștilor pentru eforturile, străduință, pregătirea șahistă și performanțele demonstrate pe arena internațională.

Dorim noii conduceri a Federației de Șah și tuturor șahiștilor obținerea unor rezultate și mai bune la competițiile internaționale și în promovarea şahului în Republica Moldova.