Select Page

Apărătorii mei au depus cerere de recuzare a completului de judecată

16.01.2023

Astăzi, la prima ședință din acest an de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), apărătorii mei au depus cerere de recuzare a completului de judecată.

Amintesc că Președintele acestui complet a fost numit în funcția de Președinte interimar al CSJ, după ce actuala guvernare a operat modificări în lege, anume de dragul acestei numiri.
Un alt Președinte interimar, cel al CSM, Dorel Musteață, client fidel al actualei guvernări, îndată l-a și numit pe Domnul Vladimir Timofti în această funcție. După acest serviciu util guvernării, Musteață a fost promovat în calitate de judecător la CSJ, asta chiar dacă legea interzice expres acest lucru.
Aceste mișcări dubioase nu au cum să-mi confere încredere în procesul de înfăptuire a justiției, mai ales atunci cînd observ că, același judecător Timofti curează toate completele ce examinează cauzele de interes/politice pentru actuala guvernare, adică inclusiv cazul meu și tot dumnealui se auto-desemnează în completele ce examinează legalitatea deciziilor Comisiei de Pre-vetting.
Rolul acestei comisii ne-a fost explicat clar de Doamna Președinte Sandu, din studioul televiziunii publice M1, atunci cînd a șantajat direct judecătorii cu procedura de evaluarea extraordinară.
Vedeți mai jos textul cererii de recuzare depus de apărătorii mei.