Select Page

Vizita de azi a Procurorului General în Parlament nu este deloc întâmplătoare

21.04.2022

Ea se înscrie într-un scenariu mai larg. Iar acuzațiile aduse deputatului Radu Mudreac sunt doar un prilej, un motiv formal, nu și țelul de bază al Guvernării.

În realitate, Guvernarea înfăptuiește metodic un plan dictat din străinătate, din care voi numi doar câteva puncte:

1. Să aprindă spiritele în societate și să ne divizeze ideologic, iar pentru asta a început lupta cu simbolurile istorice și a impus cenzura politică.
2. Să creeze probleme economice regiunii Transnistrene, pentru a trezi acolo și nu doar acolo reacții ostile.
3. Să intimideze și să încerce de caracter opoziția de stânga, pe calea intentării unor dosare fabricate de Procuratura subordonată politic.

Toate aceste și alte acțiuni, despre care noi cunoaștem, urmăresc distragerea atenției cetățenilor de la problemele grave sociale și economice, pentru ca lumea să uite cât de proaste sunt „vremurile bune” promise. Oricât de cinic este, dar Guvernarea profită de conflictul din Ucraina pentru a-și ascunde eșecurile și incompetența. Odată cu conflictul din Ucraina, PAS și Maia Sandu s-au bucurat temporar de o creștere în sondaje, care deja este in scădere. Iar pentru a se menține artificial sus are nevoie și de show-uri cu procurori și cu rețineri.

De asemenea, se pare că Președinția și Guvernul de la Chișinău au acceptat să meargă la confruntare politică și diplomatică directă cu Moscova, pentru a deservi interesele geopolitice ale Occidentului, inclusiv ale NATO.

De aceea, vreau să înțelegeți că dosarul fabricat pe numele deputatului Mudreac e doar un element din scenariul mai complex pe care îl joacă azi Guvernarea, iar jocul nici măcar nu-i aparține în întregime, pentru că Maia Sandu și PAS sunt doar niște marionete, niște instrumente politice docile, care execută ordinele venite din extern. Și e foarte grav dacă, urmând aceste scenarii străine, cei de la Chișinău vor implica într-un mod sau altul Moldova în confruntarea militară din Ucraina.

Însă, fie că Guvernarea înțelege unde impinge țara, fie că nu, ea va răspunde inevitabil pentru abuzurile sale făcute și asupra cetățenilor, și asupra simbolurilor, și asupra opoziției. Cei de la Guvernare au comis declarații și acțiuni care nu pot fi lăsate fără răspuns la timpul cuvenit.

Și cred că după acțiunea de azi organizarea de alegeri anticipate, parlamentare și prezidențiale, este tot mai necesară și mai probabilă, din inițiativa Guvernării sau din furia poporului.

Iar PSRM, sunt sigur își va apăra colegul și va merge până la capăt, fără frică, așa cum am mers împotriva regimului oligarhic din 2019. Liniile roșii au fost trecute, iar Moldova se află în pericol serios sub această guvernare care a băgat țară în criză, dezbinare și sărăcie.