Select Page

Un nou anti-record a fost înregistrat în Moldova – inflația anuală a ajuns în luna aprilie la 27,07%

12.05.2022

În pofida situației actuale dificile, în aprilie, în Ucraina inflația a fost de 16,4%, în Rusia – 18,75%, iar în țara noastră – tocmai 27,07%. Adică, inflația în Moldova nu este importată, după cum spun autoritățile moldovenești.

Ce fac în această situație partidul de la guvernare, guvernul și președintele? În loc să se ocupe de problemele economice și sociale ale cetățenilor, conducerea Republicii Moldova:

– pentru prima dată în istoria țării, a semnat un contract secret de achiziție a energiei electrice din Ucraina – cel mai probabil, la un preț mai mare decât cel din contractul existent cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan;

– luptă cu panglica Sf. Gheorghe și cu cetățenii care au purtat-o la Marșul Victoriei, pe data de 9 mai. Este mai ușor să lupți cu simbolurile, decât să faci față creșterii prețurilor și să asiguri pensii decente persoanelor în etate.

– a decis să promoveze rude și persoane “suspecte”, care nu au nimic în comun cu interesul țării și activitatea diplomatică, în fotoliile calde ale ambasadelor de la Bruxelles, Washington și în alte orașe;

– fiind speriată de numărul enorm de participanți la Marșul Victoriei, a dat indicație procurorilor să fabrice urgent dosare penale pe motive false împotriva deputaților, liderilor de opoziție și posibililor concurenți, care, potrivit tuturor sondajelor, sunt susținuți de cetățenii Republicii Moldova, care și-au dat seama ce reprezintă PAS &Co. În același timp, cei de la PAS se fac a nu-i observă pe foștii și actualii membri de partid și parteneri de guvernare, care, în ultimii 10-12 ani, au participat la furtul miliardului, privatizări ilegale și alte fraude.

Vor fi oare avantajați actualul președinte și echipa sa de aceste “show”-uri?
Puțin probabil.

Domnilor și doamnelor, ocupați-vă de soluționarea problemelor cetățenilor, de salarii și pensii, școli și grădinițele de copii, drumuri și aprovizionarea localităților cu apă, problemele agenților economici și ale agricultorilor. Ei doar au votat pentru aceasta! Sau demisionați din proprie inițiativă și nu vă faceți de râs și nici țara de rușine.