Select Page

Succes deosebit al Moldovei la Olimpiada Mondială de Șah – Echipa masculină a Moldovei împarte locurile 6-11 din 188 de țări

8.08.2022

Astăzi, echipa masculină a Moldovei a învins cu 2,5 la 1,5 echipa Norvegiei condusă de campionul mondial Magnus Carlsen în runda a zecea a Olimpiadei Mondiale de Șah.

Ivan Schițco (ELO 2490) a făcut remiză cu campionul lumii Magnus Carlsen (ELO 2864). Andrei Macovei (2478) a cedat în fața lui Hammer Jon Ludvig (2638). Soarta meciului a fost decisă de Vladimir Hamițevici(2466), care l-a învins pe Christiansen Johan-Sebastian(2593), iar Dragoș Cereș (2378) – pe Urkedal Frode Olav Olsen (2555). Moldova a acumulat 15 puncte (șase victorii și trei remize) înaintea ultimei runde.
În runda a 7-a echipa băieților a reușit să învingă puternica echipă a Georgiei condusă de MMI Baadur Jobava. În runda a opta au jucat remiză cu echipa Italiei condusă de MMI Daniel Vocaturo, iar în runda a noua au învins echipa României condusă de MMI Constantin Lupulescu.
Echipa fetelor a câștigat în runda a zecea de la echipa din Monaco, acumulând 11 puncte cu cinci victorii și o remiză înaintea ultimei runde.
Olimpiada Mondială de șah se desfășoară în perioada 28 iulie – 10 august în orașul Chennai, India. Olimpiada constă din două turnee pe echipe, unul mixt și unul feminin. La ediția din acest an participă 188 de echipe.
Felicităm călduros șahiștii noștri și suntem mândri, că munca depusă pe parcursul ultimilor zece ani de când conduc Federația de Șah a Moldovei aduce rezultate frumoase.