Select Page

Stimați lucrători medicali și farmaciști! Vă adresez sincere felicitări cu prilejul zilei Dumneavoastră profesionale

19.06.2022

Ați ales o profesie în totalitate dedicată omului, a cărei importanță este greu de subestimat. În fiece zi îndepliniți misiunea nobilă de a veni în ajutorul celor care au nevoie de el, salvați vieți omenești, vindecați oamenii de diverse maladii, deseori în condiții extrem de dificile și stresante.

Lupta împotriva pandemiei în care Dumneavoastră ați fost implicați plenar din primele clipe, izolați de familie și prieteni, fără a avea zile de odihnă, uneori fără pauze de masă și de somn – este o dovadă în plus că a fi medic nu este doar o profesie, ci un act de eroism zilnic.
În semn de prețuire a sacrificiului Dumneavoastră în perioada pandemică, fiind Președinte al țării, am declarat anul 2020 – Anul Lucrătorului Medical în Republica Moldova. Totodată, am lansat inițiativa de sporire cu 100% a salariilor lucrătorilor medicali – în trei etape, proces care, cu regret, a fost stopat în prezent.
Stimați lucrători medicali și farmaciști, cu ocazia acestei frumoase sărbători, Vă doresc să aveţi parte de apreciere şi respect din partea colegilor și a pacienţilor, de linişte şi armonie în familiile Dumneavoastră!
La mulți ani!