Select Page

Revin cu propunerea ca autoritățile statului urgent să plafoneze tarifele la gazele naturale până la 10-12 lei pentru toți consumatorii

29.09.2022

Agentul termic centralizat în Chișinău, Bălți și Comrat s-a scumpit semnificativ, fiind stabilite tarife pe care o bună parte dintre cetățeni, în special pensionari, pur și simplu nu le vor putea achita și vor acumula datorii. Asta se întâmplă pentru că actuala Guvernare PAS a Maiei Sandu nu vrea să asculte nici cetățenii proprii, aflați la proteste în stradă, nici politicienii, care au o experiență pozitivă în gestionarea treburilor statului.

În contextul scumpirilor anunțate astăzi, revin cu propunerea ca autoritățile statului urgent să plafoneze tarifele la gazele naturale până la 10-12 lei pentru toți consumatorii. Această măsură va permite chiar și reducerea tarifelor la agentul termic, astfel ca cetățenii să plătească mai puțin decât iarna trecută. Repet, o plafonare a tarifelor la gazele naturale, după modelul mai multor state, inclusiv a vecinilor noștri, Ucraina și România, este absolut necesară.

Recent am propus și soluția de unde să ia bani Guvernul, pentru a acoperi diferența de tarif la gazele naturale. Orice întârziere în luarea acestor măsuri va costa foarte mult fiecare cetățean al Republicii Moldova, inclusiv susținătorii actualei conduceri a statului. Iar afacerile care vor falimenta în următoarele luni, vor provoca o altă criză în lanț, cu efecte negative pentru economie, pentru bugetul public, dar și pentru întreaga societate.