Select Page

Pentru societatea moldovenească familia a fost și este o valoare supremă a vieții

15.05.2022

Astăzi în toată lumea este marcată Ziua Internațională a Familiei. Instituită în 1995, scopul acestei sărbători este de a sensibiliza opinia publică, de a sublinia cât de importantă este familia pentru fiecare din noi, mai ales în situația când unii consideră modelul familiei tradiționale ca fiind învechit.

Pentru societatea moldovenească familia a fost și este o valoare supremă a vieții. În familie învățam ce este iubirea, dorul, respectul, grija, compasiunea. În sânul familiei ne simțim protejați și puternici.

În perioada exercitării mandatului de Președinte al Republicii Moldova mereu am susținut și promovat programe sociale de susținere a instituției familiei. La inițiativa mea, anul 2019 a fost decretat drept An al Familiei. Prin intermediul Fundației de Binefacere „Din Suflet” și cu participarea mai multor parteneri internaționali au fost realizate un șir de proiecte de sprijinire a familiei, de care au beneficiat sute de mii cetățeni. Printre acestea se numără proiectul „Casa părintească”, în cadrul căruia 105 familii cu mulți copii, familii socialmente dezavantajate din mediul rural au beneficiat de locuințe; programul de susținere a familiilor cu patru și mai mulți copii; programul de susținere a cuplurilor longevive; programul de asigurare a elevilor cu ghiozdane școlare și multe alte activități. Sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, în anul 2018, am organizat la Chișinău cel de-al XII Congres Mondial al Familiei la care au participat mii de persoane, invitați din peste patruzeci de state, politicieni de rang înalt, reprezentanți ai confesiunilor religioase din toată lumea, ai societății civile, mediului academic, experți etc.

În actuala mea funcție de președinte de onoare al PSRM, președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, continui să ofer sprijin familiilor care sunt în dificultate și apelează după ajutorul meu.

Cu prilejul deosebit al sărbătoririi Zilei Familiei, transmit tuturor urările mele cele mai bune împreună cu îndemnul de a-i ocroti și prețui pe cei dragi și apropiați. Manifestați înțelegere, respect, iubire reciprocă și fiți fericiți în sânul familiei Dumneavoastră!