Select Page

Nu vreau ca aceasta să fie ultima aniversare a Independenței și Statalității moldovenești

27.08.2022

Stimați concetățeni, poporul nostru are marele privilegiu să dețină propria sa statalitate. Printre atâtea sute de etnii și popoare, moldovenii se pot mândri că au un stat al lor – Republica Moldova. Și este de datoria noastră politică, civică și morală să păstrăm acest stat și pentru generațiile care vin, fără a ceda din independența și suveranitatea lui.

Iar orice încercare de a renunța la suveranitatea, integritatea și neutralitate țării, mai ales în actualele circumstanțe politice regionale atât de complicate, trebuie privită ca o trădare de stat. Și nicio integrare europeană nu poate fi justificată dacă ea aduce prejudicii intereselor noastre naționale și statale. Atunci când sub paravanul integrării europene Moldova devine colonie dirijată de străini, când ea devine plină de datorii, sărăcie și crize economice și energetice, înseamnă că o asemenea politică externă este nocivă pentru statul moldovenesc.

Aceste considerații sunt cu atât mai actuale astăzi, 27 august, când marcăm cea de-a 31-a aniversare de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. În procesul de afirmare ca stat independent, societatea noastră s-a confruntat cu numeroase dificultăți, provocări și transformări, dar niciodată Moldova nu a fost supusă unor riscuri atât de serioase de a-și pierde independența, statalitatea, viitorul.

Eu nu vreau ca aceasta să fie ultima aniversare a Independenței și Statalității moldovenești. Și sunt sigur că asta nu dorește nici poporul nostru, chiar dacă guvernarea-marionetă PAS face tot posibilul să cedeze țara definitiv intereselor străine, atât politic, cât și economic, militar, apoi teritorial.

Sunt convins că, acum ca niciodată, de Ziua Independenței Republicii Moldova, politicienii stataliști trebuie să se consolideze în jurul unui scop nobil – de a proteja patria noastră, de a-i păstra valorile naționale și tradițiile, de a-i asigura un viitor îmbelșugat și a o păstra pentru generațiile următoare. Pentru acest țel, orice acțiune și orice decizie necesară trebuie să fie susținută prin mobilizarea noastră a tuturor, într-o mișcare comună patriotică pro-moldovenească.

Dragi prieteni,

Oriunde ne-am afla, trebuie să fim neclintiți în dragostea noastră pentru țară și pentru oamenii ei. Să fim solidari pentru o Moldovă integră, pașnică și prosperă!

La mulți ani, Republica Moldova!

#IubescMoldova