Select Page

Moldova are nevoie de pace!

24.02.2022

Stimați concetățeni!

Vreau să fac un apel la calm, neutralitate politică și înțelepciune în această situație deosebit de complicată la frontiera Republicii Moldova. Înțeleg foarte bine că în aceste momente societatea se poate panica și că oamenii au nevoie de niște repere clare din partea guvernării: cum să procedeze, la ce să se aștepte, cât de siguri pot fi de propria lor securitate, sub toate aspectele, și dacă vor primi sprijinul necesar. Sper că aceste repere și asigurări vor fi oferite.
Totodată, consider că ceea ce se întâmplă la vecini reprezintă o lecție importantă și pentru noi. În toate deciziile politice, nu trebuie să ratăm oportunitatea de a ajunge la un compromis pe calea negocierilor, pe calea dialogului, pentru a evita orice provocări și a diminua orice risc de tensiune militară în spațiul țării noastre.
Dragi concetățeni!
Moldova are nevoie de pace. Haideți să ne unim în jurul acestui scop. Haideți să îndemnăm și să ajutăm autoritățile să facă tot posibilul pentru aceasta – să dea dovadă de înțelepciune, să asigure tot necesarul pentru societate, să nu implice țara în iureșul confruntărilor geopolitice.
Moldovenii trebuie să prietenească cu toți, aceasta este trăsătura noastră deosebită, capacitatea noastră, avantajul nostru! Iar vecinilor noștri le dorim restabilirea cât mai rapidă a păcii!