Select Page

Guvernarea PAS, prin Legea Bugetului rectificată de parlament, duce Moldova la un nou anti-record – datorie de peste 102 miliarde de lei

21.04.2022

Acesta este încă un motiv, pentru care a început astăzi persecuția deputaților din opoziție. Conducerea Moldovei, reprezentată de partidul “Acțiune și solidaritate”, prin intermediul aprobării, planificate pentru joi, a proiectului de modificare a Legii „Cu privire la bugetul de stat”, ne va aduce până la sfârșitul anului în astfel de datorii, pe care Moldova nu le-a mai văzut niciodată.

Tot proiectul de rectificare a bugetului de stat se ține pe un singur lucru: ne împrumutăm cât mai mult, pentru a acoperi cu bani incompetența de guvernare.

Conform proiectul se propune majorarea deficitului bugetar până la un nivel record pentru Moldova de 19,4 miliarde lei și evident, tot acest deficit se va acoperi din împrumuturi.

Drept rezultat, în acest an datoria Guvernului se va majora cu cel puțin 24,3 miliarde lei, record absolut pentru Moldova. Până la finele anului PAS ne promite o datorie de cel puțin 102 miliarde lei.

Doar în primele luni de Guvernare, PAS a reușit să majoreze datoria Guvernului de 1,5 ori, fapt care nu a fost și sperăm că nu va mai fi niciodată în istoria Moldovei. Dacă nu-i oprim acum, încă doi ani de incompetență și datoria țării ușor poate ajunge și la 180 miliarde lei.

Iar cel mai grav este că această guvernare nici să se împrumute nu o duce capul. Drept consecință – minim 3,5 miliarde lei cheltuieli bugetare nu au nici o acoperire financiară. Sunt simple promisiuni pe hârtie, fără nici o șansă de realizare. În rezultat, la sfârșit de an vom avea drumuri pe hârtie și nefăcute, subvenții în agricultură doar sub formă de promisiuni și multe alte proiecte, care doar pe hârtie vor rămâne.

Soluția este doar una – alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate!