Select Page

Este extrem de important ca Moldova să nu se alăture niciunei sancțiuni și să respecte neutralitatea

23.03.2022

Rusia va refuza să accepte plăți pentru livrările de gaze naturale în valute care s-au compromis, inclusiv în dolari și euro, și va trece la decontări în ruble cu țările neprietenoase. Despre aceasta a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cadrul întrevederii de miercuri cu membrii guvernului. El a mai subliniat că tuturor consumatorilor de peste hotare trebuie să le fie oferită posibilitatea de a efectua operațiunile necesare, inclusiv achiziționarea de ruble pe piața valutară internă.

Din punct de vedere economic, această acțiune are scopul de a elimina, treptat, dependența de dolar și euro. Iar componenta politică constă în faptul că Rusia a început să răspundă serios la politicile și acțiunile neprietenoase ale altor țări, care i-au impus o avalanșă de sancțiuni.
În acest context, conducerea țării noastre ar trebui să reevalueze și să regândească relațiile cu Federația Rusă. Este extrem de important ca Moldova să nu se alăture niciunei sancțiuni și să respecte neutralitatea, inclusiv cea politică și economică, pentru a nu fi inclusă în lista statelor neprietenoase.