Select Page

Crime precum Holocaustul nu trebuie să se mai repete!

27.01.2022

Astăzi marcăm Ziua Internațională a comemorării victimelor Holocaustului. Cu acest prilej am depus flori la monumentul “Victimelor Fascismului” din Chișinău.

Cea mai mare atrocitate din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, din păcate, nu a ocolit nici țara noastră, unde au fost exterminați circa 350 mii de evrei. Holocaustul a devenit o lecție pentru întreaga omenire, un simbol al tragediei și suferinței.

Datoria noastră este să dăm dovadă de responsabilitate pentru un viitor pașnic și să ne asigurăm că astfel de evenimente tragice nu se vor mai repeta. Noi trebuie să stabilim relații de prietenie și armonie interetnică, să combatem antisemitismul și xenofobia.

În acest sens, trebuie de remarcat faptul că în 2021, la inițiativa Partidului Socialiștilor a fost aprobată o lege care prevede răspundere penală pentru negarea Holocaustului și glorificarea nazismului.

Respectând memoria, trebuie să privim spre viitor. Crime precum Holocaustul nu trebuie să se mai repete. Aceasta este datoria noastră comună și, fără exagerare, cea mai importantă și mai actuală sarcină a comunității mondiale.