Select Page

Ca și adevărați agenți străini în Republica Moldova, actuala guvernare continuă să ia decizii care duc la distrugerea economiei moldovenești, în detrimentul producătorilor autohtoni

16.05.2022

În condițiile în care producătorii agricoli locali sunt grav afectați de scumpirea motorinei și a inputurilor, în situația când practic am pierdut cea mai mare piață de desfacere pentru produsele noastre agricole, în loc ca Guvernul să ia măsuri de protecție și ajutor pentru fermierii noștri, conducerea țării ia decizii să distrugă cu totul agricultura moldovenească, să falimenteze orice producător local.

Țările normale depun efort să-și protejeze producția autohtonă, să apere interesele producătorilor proprii. Așa am făcut și noi când am adoptat legea privind obligativitatea prezenței pe raftul magazinelor a cel puțin 50% din produsele autohtone. Asta înseamnă grijă față de cei care mai produc ceva în Republica Moldova, cei care creează locuri de muncă, plătesc impozite și taxe la stat.

Ce face actuala guvernare, reprezentată de agenți străini aflați în “misiune specială” la Chișinău? Vrea să anuleze legea privind protejarea producătorului autohton. Ale cui interese promovează această guvernare? A producătorilor străini, care și așa au invadat piața moldovenească. Mai promovează interesele marilor rețele de supermarketuri, inclusiv ale celor cu capital străin.

În asemenea situație, zeci sau sute de producători autohtoni vor falimenta. Vor dispărea mii de locuri de muncă pentru cetățenii noștri, care vor fi obligați să plece la cules căpșuni, mere, castraveți și roșii peste hotare. În timp ce producția noastră, de calitate, se va strica pe câmp.

O guvernare responsabilă e cea care pune în prim plan interesul țării proprii, interesul propriului popor, al businessului autohton. Tot mai mulți oameni se conving, zilnic, că actuala guvernare reprezintă doar interese străine în țara noastră.