Select Page

Așa cum v-am spus încă în decembrie 2021, când mi-a fost deschis primul dosar Energocom – va fi show și justiție televizată cu multe episoade.

18.08.2022

Astăzi vom asista la un nou episod, cel legat de tentativa de prelungirea a arestului, după 90 de zile în care peste 50 de procurori și ofițeri plătiți din banii statului încearcă să găsească ceva pentru a justifica fărădelegile comandate direct de Maia Sandu. Metodele acestui regim antinațional nu au nimic cu principiile unui stat de drept și au devenit deja politică de stat: persecutarea politicienilor vocali, care se bucură de un anumit grad de susținere, și izolarea acestora de societate în scop de obstrucționare a activității politice. Toate resursele organelor de drept sunt irosite pentru asta, între timp corupția, contrabanda și sărăcia se simt în Moldova mai confortabil ca niciodată.

Cu toate că au strigat tare că vor stat de drept și justiție independentă, totuși Guvernarea și-a însușit cheile de la pușcărie și fac politică cu ele. A mai făcut și Plahotniuc așa. Asta mult nu ține. Veți vedea …

Întrebați-o pe Șefa statului de ce până acum nu a promulgat legea care permite judecarea fugarilor în lipsa lor?
De ce ezită?
Negociază cu ei?
Se teme că noua putere o va folosi împotriva lor?
Curaj, dna Președinte! Promulgați legea votată cu multe săptămâni în urmă de deputați.

De ce i-ați poruncit lui Robu și Bulat să disjunge urgent (să separe elementele și persoanele urmărite penal) doar în privința mea în dosarul Energocom. Eu, în calitate de Ministrul al economiei, nu am semnat contracte de furnizare a energiei electrice și voi deja știți acest lucru. Iar cei care au semnat nu sunt în țară. Avocații au contestat ordonanța de disjungere, pentru că e alogică și ilegală, și demonstrează că nu vă interesează investigarea cazului complet, dar urmăriți condamnarea mea cu orice preț în mod de urgență. Între timp, fugarii “lasă să mai aștepte”…

Eu din Țara mea nu am fugit și nici nu am de gând, așa cum am declarat!
Nu am de ce să mă tem, pentru că nu am încălcat legea. Am decis să lupt cu acest regim dictatorial și vom reuși împreună cu tot poporul în această misiune dificilă.

Toate mizeriile și minciunile, care le aruncați în public, vor fi desființate în fața unei Instanțe de judecată adecvate, ori sperați că și judecătorilor le veți arăta cheile de la pușcărie? Sau poate sperați că veți numi verișoare și cumnați, și în funcție de judecători să vă facă joaca?