Select Page

Așa cum am promis anterior, continui sa merg prin satele moldovenești cu scopul de a ajuta familiile nevoiașe

2.03.2022

Astăzi am decis să vizitez două familii cu mulți copii din raionul Leova.

Andrei și Alina Grițcu din satul Cazangic educă cu multă dragoste cinci copii cu vârsta cuprinsă între trei luni și doisprezece ani. Tatăl s-a angajat recent în câmpul muncii, la Chişinău, iar mama este casnică. Pentru a le oferi copiilor condiții de trai adecvate, părinții au procurat o casa în credit prin programul Prima Casă, dar în urma creșterii tarifelor și a prețurilor la alimente și servicii, le este foarte dificil să facă față problemelor existente.
În satul Sarata Nouă l-am vizitat pe Gheorghe Calalb care crește de unul singur trei copii. Cel mai mare, Vitalie, învață în clasa X-a, la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău. Victoria și Ionel sunt elevi în clasa a VIII-a și a III-a în gimnaziul din localitate. La finele anului trecut familia a trecut printr-o tragedie cumplită când mama, Zinaida, de doar 35 de ani a decedat de cancer.
Le-am adus în dar familiilor Grițcu și Calalb mai multe produse alimentare, produse igienice, scurte și costume sportive, electrocasnice, câte un calculator, fructe și dulciuri, urându-le sănătate, pace și bunăstare.
Familia este pentru mine o valoare supremă și de câte ori voi avea posibilitatea să ajut familiile aflate în dificultate, o voi face fără a ezita.