Select Page

Aflându-mă în Sudul țării, în Găgăuzia, am vizitat 2 familii nevoiașe

7.05.2022

În satul Cazaclia – familia Uzun. Capul familiei, Afanasii Uzun, de 39 de ani, lucrează cu ziua și întreține de unul singur pe toți membrii familiei care sunt șase la număr – părinții săi Petru și Zinovia, soția Svetlana și doi copii de 3 și 10 ani, Maria și Petru, dintre care – patru sunt cu grad sever de dizabilitate.

Am oferit acestei familii mai multe obiecte necesare, dorindu-le sănătate și mult curaj.

Svetlana și Ivan Rotundu din s. Beșalma, Comrat, educă cu multă dragoste șase copii cu vârsta cuprinsă între trei luni și optsprezece ani. Împreună cu ei locuiește și bunica copiilor care este imobilizată la pat și necesită îngrijire zilnică. Mama se află în concediu de îngrijire a copilului, iar tatăl muncește ocazional în sat, în domeniul construcțiilor.

Am discutat cu membrii familiei care s-a dovedit a fi foarte unită. Tatăl a povestit cât de greu fac față problemelor existente, ca urmare a creșterii prețurilor la alimente și servicii. Le-am adus în dar mai multe lucruri, printre care produse alimentare, fructe și dulciuri, costume sportive, dar și un suport financiar pentru procurarea paturilor pentru copii.

Faptele bune continuă!