Select Page

Maia Sandu și guvernarea PAS inventează diferite scuze și lansează acuzații în diferite părți, însă cetățenii sunt puși la grea încercare să plătească aceste tarife exorbitante

1.08.2022

Guvernarea PAS a Maiei Sandu bagă tot mai adânc mâna în buzunarul tuturor cetățenilor și al agenților economici. În august, o lună de vară, Moldova va plăti un preț record pentru gazele naturale de aproape 1459 de dolari americani pentru o mie de metri cubi. Transformat în tarif pentru consumatorii casnici, acesta va sări mult peste 30 de lei pentru un metru cub de gaze.

Exact cu doi ani în urmă, Maia Sandu critica guvernarea și Președintele de atunci pentru că țara noastră plătea “peste 170 de dolari pentru o mie de metri cubi” de gaze naturale. Atunci tariful pentru consumatori era de 4 lei și ceva. Acum Maia Sandu și guvernarea PAS inventează diferite scuze și lansează acuzații în diferite părți, însă cetățenii sunt puși la grea încercare să plătească aceste tarife exorbitante.

În aceste condiții, președintele Maia Sandu sau premierul Natalia Gavrilița, să lase orgoliul și să plece de urgență la Moscova, să comunice pentru a găsi o înțelegere pentru un preț mult mai mic la gazele naturale. Așa cum o fac în aceste zile liderii Ungariei, țară membră a Uniunii Europene și care cumpără gazele rusești la un preț mult mai mic decât țara noastră. Avem nevoie de un contract la fel cum are, de exemplu, Serbia, care achită acum 350 USD pentru mia de metri cubi de gaze. Iar Armenia, care este membru a Uniunii Eurasiatice, plătește și mai puțin.

În caz contrar, poporul are o singură alternativă – să scape cât mai repede de această conducere dezastruoasă a țării. Să fie organizate alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate, iar noua guvernare, una profesionistă și patriotă, să reducă de câteva ori prețul de import al gazelor și să scadă semnificativ tarifele pentru consumatorii finali. Doar o astfel de acțiune poate pune capăt sărăciei și depopulării rapide a țării noastre. Doar așa mai putem salva economia națională, cea pe care o decapitează PAS în favoarea corporațiilor străine.