Select Page

Prostia și aroganța guvernării nu trebuie să fie plătită de cetățeni!

9.11.2021

O guvernare de peste 11 lei la gaz (cu TVA inclus), o guvernare a scumpirilor totale. Și o populație care va îngheța la iarnă și va sărăci definitiv. Iată unele din rezultatele rușinoase ale celor 100 de zile ale Guvernului Gavriliță.

Prostia și aroganța guvernării nu trebuie să fie plătită de cetățeni. Dacă Guvernul PAS nu a avut grijă să negocieze din timp, din vară, cu Gazprom și dacă președintele țării a provocat criza diplomatică în raport cu Rusia, vina este doar a lor. Și acum este exclusiv datoria guvernării să repare această vină și să asigure compensații complete pentru toate categoriile sociale, inclusiv pentru agenții economici, ca tarifele la gaz să nu determine creșterea galopantă a prețurilor la toate serviciile și produsele din Republica Moldova. PAS și șefa statului trebuie să discute cu America și cu Europa, cu Soros si alții, să discute cu toți patronii și partenerii lor politici și să găsească bani, nu împrumuturi cu procente, pentru a ajuta populația țării.

Majoritatea cetățenilor și așa abia de reușeau să achite tariful de 4 lei la gaz in condițiile in care prețurile au crescut la marea majoritatea a mărfurilor si serviciilor, dar 11 lei reprezintă o catastrofă, după care ar putea muri de frig, de boli sau de foamete pensionari și oameni din grupurile social-vulnerabile. Oamenii care plăteau aproape 1000 de lei pentru căldură acum vor trebui să achite peste 2000 de lei pe lună? De unde să aibă oamenii acești bani, dacă în loc de „venituri europene” ei suferă azi din cauza restanțelor la salarii?

Cerem implicarea urgentă a statului și utilizarea tuturor mijloacelor economice și politice pentru a oferi compensații integrale cetățenilor. În caz contrar, cetățenii vor ști să iasă să-și apere drepturile, sănătatea și viața pe alte căi.