Select Page

Noi propunem ca începând cu 1 ianuarie 2022 să fie aprobat impozitul pe venit zero pentru întreprinderile care reinvestesc profitul în dezvoltare

7.07.2021

Am vizitat uzina de producere a betonului armat – „ArmoBeton” – din comuna Băcioi, suburbia municipiului Chișinău.

Întreprinderea a fost construită încă în anul 1959. În prezent produsele sale de bază sunt stâlpii din beton armat, blocurile din beton, bordurile și alte produse necesare pentru construcții și infrastructură.

Le-am expus pe scurt angajaților conținutul Programului electoral al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Am acordat o atenție deosebită măsurilor propuse de noi pentru protejarea producătorului autohton și a pieței interne, creșterea producției industriale, păstrarea piețelor de desfacere și deschiderea unor piețe noi, precum și crearea noilor locuri de muncă, a condițiilor de trai și de activitate decente în Moldova.

În special, noi propunem ca începând cu 1 ianuarie 2022 să fie aprobat impozitul pe venit zero pentru întreprinderile care reinvestesc profitul în dezvoltare. O măsură similară a fost implementată la inițiativa mea în 2008-2009, când am deținut funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei în guvernul Zinaidei Greceanîi.