Select Page

La Mulți Ani, Armata Națională!

3.09.2021

Adresez felicitări tuturor actualilor și foștilor militari cu ocazia aniversării a 30-a de la crearea Armatei Naționale. Exprim întregul meu respect față de cei care sunt în slujba Patriei, care demonstrează zilnic sacrificiu, vitejie și onoare.

Deși suntem o țară mică, pașnică și neutră, Armata Națională reprezintă garantul că putem dormi liniștit și că cetățenii pot fi apărați. Armata este și un simbol al statului, o instituție fundamentală pentru orice țară, un element de mândrie pentru popor.

La rândul său, statul trebuie să aibă grijă ca militarii, ofițerii din cadrul Armatei Naționale, să beneficieze de condiții de trai decente. Modernizarea armatei trebuie să înceapă de la crearea condițiilor bune pentru viața militarilor. Iată de ce, guvernarea trebuie să acorde o atenție sporită majorării salariilor ofițerilor și asigurarea acestora cu locuințe de serviciu.

Statul trebuie să aibă grijă și de protecția veteranilor, dar și a membrilor familiilor corpului de ofițeri ai Armatei Naționale. Doar în aceste condiții putem vorbi și despre dotarea tehnică și cu armament a armatei, un proces foarte costisitor pentru țara noastră neutră.

Sper din tot sufletul ca în Republica Moldova să fie mereu pace, dar să avem o armată profesionistă, bine pregătită.

La Mulți Ani, Armata Națională!