Select Page

Înainte de a trece la o campanie electorală, ar trebui să asigurăm vaccinarea minim a 300-400 mii de cetățeni.

16.03.2021

Împreună cu Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM și Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Igor Dodon a participat la runda de consultări privind actuala situație politică, inițiate de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

După întrevederea cu șeful statului el a făcut următoarele declarații:

1. Acest dialog între instituția prezidențială și principalele partide politice din Republica Moldova a fost propus de mine încă acum trei luni, și astăzi este evident pentru toți, că fără dialog noi nu putem scoate țara din criza politică, constituțională și cea pandemică. Am reiterat că este inuman să discutăm despre scenarii politice în situația când zeci de oameni decedează zilnic de COVID, iar cetățenii așteaptă ca cei ce conduc statul să-și prioritizeze agenda.

2. Am confirmat faptul că există o majoritate parlamentară, gata să susțină un candidat la funcția de prim-ministru, astfel încât să fie format un Guvern funcțional cu drepturi depline.

3. Pe finalul briefing-ului am subliniat că Partidul Socialiștilor rămâne pe aceeași poziție: Parlamentul trebuie ”resetat”, iar Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Doar că acestea ar trebui să se desfășoare după ce suntem siguri că facem față crizei pandemice.

Am accentuat că înainte de a trece la o campanie electorală, ar trebui să asigurăm vaccinarea minim a 300-400 mii de cetățeni.