Select Page

În fiecare an, pe data de 3 decembrie, marcăm Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, care a fost proclamată în anul 1992 de către Adunarea Generală a ONU

3.12.2021

Această zi ne oferă posibilitatea să atragem atenția încă o dată la problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, la necesitatea susținerii drepturilor, demnității și bunăstării acestora. 

Partidul Socialiștilor mereu a fost alături de această categorie de persoane. Noi am inițiat proiecte care prevăd majorarea îndemnizațiilor, indexarea pensiilor și a îndemnizațiilor de două ori pe an, acordarea ajutorului în perioada rece a anului, creșterea finanțării din partea statului pentru asistenții sociali personali și multe alte proiecte.
Cu părere de rău, astăzi țara noastră se află într-o situație extrem de dificilă din cauza crizei pandemice și creșterii vertiginoase a prețurilor. Fac apel către întreaga societate și, în special, către autoritățile actuale, să dea dovadă de responsabilitate și mărinimie față de persoanele cu dizabilități. Să le ofere sprijinul așteptat prin acțiuni concrete, dar nu prin declarații frumoase.
La rândul său, Partidul Socialiștilor va promova și în continuare inițiative care au ca scop susținerea persoanelor cu dizabilități și le-ar asigura un trai decent.