Select Page

Avem nevoie de o dezvoltare sistematică a parteneriatului strategic în domeniul politicii de tineret dintre Republica Moldova și Federația Rusă

22.10.2021

În cadrul vizitei de lucru la Moscova, am avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de tineret și copii din Rusia.

Consiliul Național al asociațiilor de tineret și copii din Rusia întrunește peste 50 de organizații de tineret. Actualmente, Consiliul Național este una dintre cele mai reprezentative autorități a asociațiilor de tineret și copii din Federația Rusă, recunoscută astfel atât în interiorul țării, cât și peste hotare.

În cadrul întrevederii, am abordat chestiuni de actualitate privind intensificarea rolului tinerilor în stabilirea unor relații de succes dintre Republica Moldova și Federația Rusă pe dimensiunea cooperării umanitare, precum și oportunitatea de a face schimb de experiență și de practici de succes cu privire la participarea tinerilor în dezvoltarea și menținerea relațiilor moldo-ruse.

De asemenea, am discutat despre Forumul moldo-rus al tinerilor, care va avea loc la finele acestui an, la Moscova, și la care vor participa conaționalii noștri.

Țin să menționez faptul că astfel de forumuri trebuie să dea un impuls nou dezvoltării relațiilor de colaborare moldo-ruse. Sunt sigur că și în continuare, avem nevoie de o dezvoltare sistematică a parteneriatului strategic în domeniul politicii de tineret dintre Republica Moldova și Federația Rusă.