Select Page

Am solicitat partenerilor ruși să accelereze procesul de livrare a vaccinurilor împotriva coronavirusului pe piața moldovenească

22.10.2021

Am avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică din Rusia, om de afaceri, fondatorul și președintele Consiliului de Directori al Grupului de companii „R-Pharm”.

Domnul Repik este, de asemenea, membru al Camerei Civice a Federației Ruse, al Consiliului Economic pe lângă președintele FR. Este co-președinte al Asociației obștești „Delovaia Rossia”. Din anul 1995, activează în domeniul sănătății și farmaceuticii. În anul 2001, a fondat compania farmaceutică „R-Pharm” din Rusia, care este acum producătorul principal al vaccinului Sputnik-V.

Noi avem relații strânse cu „Delovaia Rossia”. Reprezentanții organizației au participat activ la forumurile economice moldo-ruse, care s-au desfășurat la Chișinău în anii 2018 și 2019. Atunci, s-a ajuns la mai multe înțelegeri privind dezvoltarea parteneriatului economic.

În cadrul întrevederii de astăzi, am convenit în privința extinderii cooperării. De asemenea, am solicitat partenerilor ruși să accelereze procesul de livrare a vaccinurilor împotriva coronavirusului pe piața moldovenească.

În mod separat am convenit să organizăm, în anul 2022, o serie de misiuni de afaceri la Moscova și la Chișinău, pe bază de reciprocitate, precum și un forum de afaceri de amploare în capitala noastră, în cea de-a doua jumătate a anului viitor.