Am discutat cu plăcere cu Aleksandr Lukașenko, într-un cadru informal, la reședința prezidențială din Ostroshitsky Gorodok, regiunea Minsk

5.05.2021

În cadrul vizitei de lucru de două zile în Republica Belarus, am avut o întrevedere foarte productivă cu șeful statului, Aleksandr Lukașenko, un vechi și sincer prieten al țării și al poporului nostru.

Am discutat chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, am subliniat dinamica pozitivă a evoluției raporturilor comercial-economice, constatând cu satisfacție faptul că Belarus rămâne unul dintre cei mai mari importatori ai produselor agroindustriale moldovenești.

În această ordine de idei, am exprimat domnului Lukașenko gratitudinea pentru participarea activă a întreprinderilor belaruse în dezvoltarea transportului și infrastructurii din țara noastră, în primul rând, din capitală. Astfel, la Chișinău continuă livrarea troleibuzelor noi, asamblate în Belarus, iar uzina gigant MAZ a câștigat recent licitația de furnizare a 100 de autobuze pentru Chișinău.

În alt context, am discutat cu liderul belarus despre situația geopolitică și tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră.

Avem ce învăța de la o asemenea persoană cu experiență și om de stat remarcabil. Or, în comparație cu Belarus, Moldova a pierdut mult din punct de vedere economic și social, în cei 30 de ani de independență.