Select Page

Șeful statului a avut o întrevedere cu noul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă

18.12.2020

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu deputatul și președintele Comisiei economie, buget şi finanţe din Parlament, Vladimir Golovatiuc, în cadrul căreia Igor Dodon i-a mulțumit pentru activitatea sa prodigioasă în legislativ și i-a urat succes în realizarea sarcinilor ce îi revin în noua sa funcție de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă. La întrevedere a participat și Aureliu Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Președintele țării a subliniat faptul că domnul Golovatiuc este un profesionist și și-a exprimat convingerea că în calitatea sa de ambasador, va contribui la extinderea și aprofundarea relațiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă, în interesul statului și al cetățenilor țării noastre.

Totodată, Aureliu Ciocoi l-a informat pe Igor Dodon că s-a finalizat procesul de negocieri pe marginea proiectului Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială, document care a fost activ discutat pe parcursul ultimilor ani și mult așteptat de concetățenii noștri. Proiectul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vârstă, pensiilor de dizabilitate cauzată de afecţiuni generale, în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale, pensiilor de urmaș și ajutor de deces ș.a.

Președintele țării a specificat că urmează ca Acordul să fie semnat în timpul apropiat, ceea ce va conduce la sporirea protecției sociale a moldovenilor aflați în Federația Rusă.