Select Page

Mesaj cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare

22.11.2020

Stimați lucrători din agricultură și industria prelucrătoare,

Vă adresez cordiale felicitări cu prilejul zilei Dumneavoastră profesionale, împreună cu alese gânduri, calde urări de sănătate și înaltă apreciere a muncii întru progresul sectorului agroindustrial național.

Republica Moldova s-a distins dintotdeauna prin fertilitatea pământului și hărnicia celor care au făcut legământ cu glia strămoșească. Din cele mai îndepărtate timpuri, agricultura a fost îndeletnicirea de bază a moldovenilor, determinând, în măsură decisivă, bunăstarea lor. Misiunea fiecăruia dintre noi, cei care ne-am născut, trăim și ne creștem copiii pe acest pământ, este să-l lucrăm cu multă grijă și mare dragoste, întrucât este cea mai de preț bogăție naturală a țării.

Astăzi omenirea trece printr-o perioadă nu tocmai ușoară din cauza pandemiei. Pentru noi, greutatea acestor vremuri a fost amplificată de seceta care ne-a pârjolit ogoarele și ne-a compromis recoltele. Cu toate acestea, am reușit să minimalizăm pierderile și să asigurăm securitatea alimentară a țării. Conducerea statului și organele de resort au datoria să acționeze prompt în vederea modernizării infrastructurii satelor și creării condițiilor motivante pentru generația tânără. Am certitudinea că prin implicarea tinerilor în procesul de modernizare a agriculturii se poate asigura dezvoltarea durabilă a țării.

În această zi semnificativă pentru Dumneavoastră, Vă exprim gratitudine pentru munca grea și rezistența de care dați dovadă indiferent de fluctuațiile vieții și ale anotimpului de afară. Noi ne angajăm să Vă sprijinim în continuare, în numele unui succes comun, fiindcă agricultura a fost şi rămâne ramura cea mai importantă a economiei naționale. Reiterând marea stimă ce V-o port, Vă urez multă sănătate, noi realizări profesionale, împliniri personale, bunăstare și roadă îmbelșugată.