Adresare către locuitorii capitalei

21.10.2020

Dragi chișinăuieni,

Am fost și voi rămâne membru al echipei. Și mă bucur că alături de mine sunt oameni onești. Am certitudinea că lucrurile bune și mărețe sunt mai ușor de realizat împreună.

De-a lungul activității mele m-am confruntat de mai multe ori cu diverse provocări, situații dificile, conjuncturi politice. Alături de mine mereu s-au aflat persoane cărora le poți încredința cele mai complexe probleme.

În această perioadă, noi am reușit, împreună, să formăm o echipă eficientă din profesioniști destoinici, la diferite niveluri de guvernare.

Eu am încredere deplină în primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban. El a reușit să atragă în jurul său specialiști competenți și energici. S-a afirmat ca un bun gospodar și un lider adevărat, care este ascultat și care se bucură de încredere. Ion Ceban este colegul și camaradul meu.

Pe parcursul acestui an, am discutat foarte mult despre proiecte, planuri și perspectiva orașului. La inițiativa mea și cu sprijinul financiar din partea statului, la Chișinău, împreună cu primăria, am reușit să dăm start renovării străzii Albișoara și la curățarea râului Bîc. De asemenea, în curs de renovare și modernizare sunt trotuarele de pe străzile A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni. Se efectuează lucrări în anumite compartimente ale stației de epurare, dar și la stația de aprovizionare cu apă. În proces de reabilitare sunt peste 25 de kilometri de drum din suburbiile capitalei.

Fără susținerea autorităților centrale, municipalitatea ar fi implementat mult mai dificil, din punct de vedere financiar, mai multe programe prestabilite.

În calitate de Președinte în funcție și de candidat pentru un nou mandat, îmi asum responsabilitatea să ajut și să contribui la realizarea următoarelor proiecte:

  1. Finalizarea construcției șoselei de centură a Chișinăului;
  2. Reabilitarea completă a albiei râului Bîc, amenajarea parcului și a zonei de agrement de-a lungul râului;
  3. Crearea unei zone economice libere și a unui parc industrial în municipiu, care va genera cel puțin 25 de mii de locuri de muncă bine plătite;
  4. Sprijin în soluționarea problemei mirosului neplăcut din capitală și a tratării nămolului de la stația de epurare;
  5. Reparația capitală a podului de pe strada Ismail și organizarea unei intersecții denivelate în zona fabricii de tutun;
  6. Alocarea, anual, a cel puțin 100 de milioane de lei pentru reparația capitală a drumurilor și curților blocurilor locative.

Este foarte important ca toate structurile statului să poată colabora, în special în realizarea proiectelor mari.

Datorită stabilității politice și cooperării reciproce, noi am reușit să demonstrăm că, împreună, putem obține multe. Și sunt convins că împreună vom reuși!