Astăzi, am avut o întrevedere cu doamna Aliona Baroncea-Strîmbeanu

Astăzi, am avut o întrevedere cu doamna Aliona Baroncea-Strîmbeanu, director general al Ansamblului Naţional de Dansuri Populare „JOC”. La întrevedere a participat și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

În cursul dialogului, am abordat subiecte ce țin de situația actuală a ansamblului și proiectele de viitor ale acestuia.

În special, am discutat despre marcarea în anul curent a aniversării a 75-a de la fondarea Ansamblului „JOC” și am stabilit cu acest prilej mai multe acțiuni care se vor desfășura cu susținerea Președintelui Republicii Moldova.

Astfel, pe parcursul anului curent vor fi organizate concerte festive ale ansamblului în majoritatea centrelor raionale din țară. De asemenea vom identifica posibilități de a organiza turnee ale ”Joc”-ului peste hotare, atît în țările din Vest, cît și din Est.

Menționez că, anterior, instituția prezidențială a oferit suportul necesar în vederea participării renumitului ansamblu la mai multe festivaluri și turnee, inclusiv la Festivalul Internațional Folcloric „Dobrovidenie” din Sankt Petersburg.

Ansamblul „JOC” s-a afirmat pe parcursul anilor ca o veritabilă instituție de valorificare și promovare a celor mai valoroase tradiții, datini, ritualuri și obiceiuri naționale, fiind un adevărat mesager al artei și culturii autohtone în străinătate.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.