Am participat la aniversarea a 26-a de la formarea Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” a Armatei Naționale

În cadrul vizitei în raionul Cahul, am participat la aniversarea a 26-a de la formarea Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” a Armatei Naționale, din orașul Cahul.

Brigada „Dacia” a executat misiuni de dezamorsare și nimicire a circa 6000 de obiecte explozive depistate în zona de responsabilitate, a asigurat paza frontierei de stat și a participat la evacuarea și distrugerea a tone de pesticide și produse chimice periculoase din raioanele Cahul, Leova, Taraclia, Comrat, Basarabeasca. Efectivul unității a fost alături de populație, mobilizându-se în situații de urgență.

Analizînd activitatea Brigăzii, afirm cu tărie că militarii și angajații unității constituie un adevărat model de profesionalism, demnitate și devotament prin contribuția adusă zi de zi la consolidarea apărării naționale a Republicii Moldova.

Astfel, în semn de apreciere a profesionalismului și a rezultatelor remarcabile obținute de efectivul unităţii în îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice, pentru merite în asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subunităților și pentru contribuția adusă la sporirea prestigiului Armatei Naționale, astăzi am conferit Ordinul „Credință Patriei” clasa I, Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia”.

De asemenea, am înmînat Diploma Președintelui Republicii Moldova unui grup de militari pentru merite deosebite în activitatea pe care o desfășoară.

Mi-am exprimat încrederea că efectivul brigăzii va depune și în continuare toată silința pentru menținea capacității de luptă la nivelul necesar asigurării suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și menținerii statutului de neutralitate.

Am exprimat recunoștință celor care au contribuit la crearea și dezvoltarea unității. Le-am urat sănătate și succes celor care au satisfăcut serviciul militar și celor care fac parte din rîndurile unității.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.