Am avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Pascal Le Deunff

Am discutat un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor moldo-franceze în diverse domenii de interes reciproc. În special, am fost unanimi în opinia privind necesitatea consolidării în continuare a raporturilor bilaterale pe dimensiunea comercial-economică.

O atenție sporită am acordat evoluției situației politice interne din Republica Moldova și în context, am remarcat disponibilitatea conducerii de vîrf a țării noastre de a stabili un dialog deschis și direct cu Franța și Uniunea Europeană în ansamblu.

Am apreciat înalt contactele dintre Moldova și Franța la nivelul șefilor de state, referindu-mă, în special la discuțiile pe care le-am avut cu Președintele Emmanuel Macron în cadrul mai multor evenimente internaționale.

În legătură cu aceasta, am propus ambasadorului francez să organizăm întrevederi de lucru frecvente pentru a face un schimb permanent de opinii. Totodată, am reiterat angajamentul autorităților Moldovei de a continua promovarea politicii externe echilibrate între Vest și Est.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.